24425149
Gørløsevej 6A 3550 Slangerup


  • Oprettet d. 06-01-2021
  • UIF

COVID 19

Nye restriktioner giver foreningsidrætten en svær start på det nye år

Med virkning fra den 6. januar 2021 har myndighederne indført skærpede nationale restriktioner, som bl.a. medfører et forsamlingsforbud på fem personer.

Et nyt år er skudt i gang, og desværre har COVID-19 fortsat så godt tag i hele landet, at myndighederne nu indfører skærpede restriktioner, der også påvirker idrætsforeningerne.
Restriktionerne skyldes også, at den meget smitsomme britiske corona-variant spreder sig.

Restriktionerne betyder:

  • Forsamlingsforbuddet sænkes fra 10 til max 5 personer.
  • Der er ikke længere undtagelser for forsamlingsforbuddet. Det betyder bl.a. at det ikke længere vil være muligt i professionel idræt at have siddende publikum op til 500 personer hverken indendørs eller udendørs. Der er heller ikke en undtagelse i forhold til generalforsamlinger.
  • Professionel idræt er fortsat undtaget fra de særlige restriktioner.
De nye restriktioner træder i kraft den 6. januar 2021 og gælder frem til foreløbig den 17. januar 2021, men forventningen er, at de kan blive yderligere forlænget.

Brug for optimisme – vi skal forberede foreningernes comeback
Vi håber, at de nye tiltag hurtigt får den ønskede effekt, så restriktionerne kan lempes, og danskerne igen kan mødes med hele holdet i idrætsforeningen.

DGIs formand Charlotte Bach Thomassen slår fast, at der er brug for optimisme, selvom de nye restriktioner stort set er en nedlukning af idrætten.

”Det er en hård tid vi står i lige nu, men det er helt afgørende, at vi også er optimistiske. Vi savner hverdagens aktiviteter og foreningernes fællesskaber mere end nogensinde før. Derfor er min klare opfordring til foreningerne, at ledige stunder bruges på at planlægge opstarten af idrætsaktiviteterne. For vi kommer i gang igen, selvom vi ikke ved præcist hvornår. I DGI vil vi gøre alt, hvad vi kan for at hjælpe jer. Vi kan nå hinanden, tale sammen og planlægge online. Samtidig må vi holde træningen ved lige på stuegulvet og i naturen. For det er vigtigt vi holder os i form og forbereder foreningernes comeback,” siger Charlotte Bach Thomassen.

Sponsor